Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

2.5.2018

Kasvispannu

2 annosta

4 pientä perunaa
1/2 pientä bataattia
1/2 pientä kesäkurpitsaa
muutama parsakaalin kukinto (pakaste)
8 miniluumutomaattia
1/2-1 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 dl vettä
1tl kasvisliemijauhetta (1/2 kasvisliemikuutiota)
1/2 tl punaista currytahnaa
1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl soijakastiketta
(1 tl hunajaa)
tuoretta basilikaa,  1 rkl hienonnettuna

Huom! Tässä voi käyttää myös esim seuraavaa yhdistelmää. Perunaa, munakoisoa, kukkakaalta, porkkanaa, bataattia, kesäkurpitsaa. Miniluumutomaatit voi jättää pois. Mausteena Esim. 1/2 kasvisliemikuutio, viherpippuri, kurkuma, timjami ja rosmariini, hieman kookoshiutaleita, hunajaa, kookoksella maustettua hunajaa) Munakoiso kannattaa jättää hieman isommiksi paloiksi.

Valmistus:

1. Suikaloi peruna ja kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
2. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi.
3. Pilko parsakaalin kukinnot pienemmiksi tarvittaessa.
4. Puolita miniluumutomaatit.
5. Kuumenna öljy pannulla ja lisää perunasuikaleet. Paista hetken aikaa ja lisää bataatti, parsa ja sipulit.
6. Paista jälleen n. 5 minuuttia ja lisää kesäkurpitsa.
7. Lisää vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet. Anna kiehua n. 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Varo etteivät kiehu muusiksi.
8. Lisää tomaatit ja hunaja, ja kiehuta hetki.

Tarjoa esim. kasvis/proteiininukettien kera.
Tämä ohje syntyi kaapissa olevista aineista. Ja hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti