Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

8.6.2017

Härkäpapunokkos-, tai pinaattiletut

Jos tämän ravintopommin jälkeen et ole pirteä, niin on ihme :) (Olettaen, että käytät nokkosta)
Minttu sopii todella mainiosti nokkosen kanssa!!
Muistathan huuhdella hyvin ja ryöpätä nokkoset ennen käyttöä. 

3-4 annosta

2 dl harkäpapurouheseosta
½ dl soijajauhoja
½ dl grahamjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
5 dl vettä
1 ps pakastepinaattia tai nokkosta (½ dl kuivattua, hienonnettua nokkosta)
1 rkl rypsiöljyä
n. 1 tl suolaa
hieman sokeria
hieman mustapippuria myllystä
1-2 rkl kuivattua hienonnettua minttua (tai tuoretta)

Valmistus:

  1. Laita härkäpapurouheseos veteen turpoamaan 10-15 minuutiksi.
  2. Sekoita kulhossa soijajauhot, hiivaleipäjauhot sekä vesi sileäksi seoksesksi.
  3. Sulata pinaattia hieman (mikrossa).
  4. Purista pavuista vesi pois ja lisää taikinaan.
  5. Lisää myös pinaatti tai nokkonen ja 1 rkl öljyä.
  6. Mausta suolalla sokerilla ja mintulla.
  7. Anna turvota n. 1 tunti ( riippuu papujen liotusajasta)
  8. Paista ohuita lättyjä ohukaispannulla keskinkertaisella lämmöllä.
  9. Tarjoa puolukkasurvoksen tai- hillon kanssa.



2 kommenttia:

  1. Härkäpapuseospakkauksessa ohje, jota muuntelin. Pakkauksen ohjeessa maitoa ja kananmunia.

    VastaaPoista
  2. Pitäisköhän kokeilla ... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti