125 g voita (tai veg. margariinia)
1 dl sokeria
2-2½ dl ruisjauhoja
(osa voi olla ruissihtijauhoja tai ohrajauhoja))
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
2-3 dl mustikoita
½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
Valmistus:
1. Voitele matala piirasvuoka.
2. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään. Vatkaamalla kuohkeaksi tulee hieman pehmeämpi pohja.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.
6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.
7. Aseta levyt taikinan päälle.
8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.
9. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera. Vegaanille tofujäätelöä.
Kermaisen jäätelön kera parempaa kuin kevyen :)
Huomenna tehdään tämä koska se on niiiiin hyvä ...
VastaaPoistaOn se :)
Poista