1 myskikurpitsa (n. 700g)
2 punasipulia lohkoina
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
n. 1tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl tomaattipyrettä
0,5 rkl oliiviöljyä
2 dl fraichea (oatly) (tai maitopohjainen creme fraiche)
1 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
2 tl (dijon)sinappia
n. 1 tl sambal oalek (tai jokin muu chilipohjainen mauste)
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
(1 dl tuoretta persiljaa)
Valmistus:
- Laita uuni 225 asteeseen.
- Halkaise kurpitsa, kuori ja poista siemenet.
- Leikka kurpitsa lohkoperunoiden kokoisiksi paloiksi.
- Laita kurpitsa, sipulilohkot sekä kirsikkatomaatit uunipellille, leivinpaperille. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunin yläosassa n. 20 minuuttia.
- Freesaa sipulia ja tomaattipyrettä öljyssä, kattilassa. Lisää fraiche, kerma, sinappi ja sambal oalek. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna hautua n. 10 minuuttia.
- Kääntele kastikkeen joukkoon paahdetut kesäkurpitsat. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla, jos tarpeen.
- Ripottele pinnalle mahdollisesti persiljaa.
Tarjoa keitetyn riisin kera.
Soijakerma ehkä ei hyvä valinta, kuten kuvassa näkyy, vaan kaurakerma tai sitten tavallinen ruokakerma, rasvainen. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti