Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

31.12.2018

Kurpitsastroganoff

4 annosta

1 myskikurpitsa (n. 700g)
2 punasipulia lohkoina
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
n. 1tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl tomaattipyrettä
0,5 rkl oliiviöljyä
2 dl  fraichea (oatly) (tai maitopohjainen creme fraiche)
1 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
2 tl (dijon)sinappia
n. 1 tl sambal oalek (tai jokin muu chilipohjainen mauste)
1 kasvisliemikuutio
suolaa
 mustapippuria
(1 dl tuoretta persiljaa)


Valmistus:
  1. Laita uuni 225 asteeseen.
  2. Halkaise kurpitsa, kuori ja poista siemenet.
  3. Leikka kurpitsa lohkoperunoiden kokoisiksi paloiksi.
  4. Laita kurpitsa, sipulilohkot sekä kirsikkatomaatit uunipellille, leivinpaperille. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunin yläosassa n. 20 minuuttia.
  5. Freesaa sipulia ja tomaattipyrettä öljyssä, kattilassa. Lisää fraiche, kerma, sinappi ja sambal oalek. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna hautua n. 10 minuuttia.
  6. Kääntele kastikkeen joukkoon paahdetut kesäkurpitsat. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla, jos tarpeen. 
  7. Ripottele pinnalle mahdollisesti persiljaa. 
Tarjoa keitetyn riisin kera. 

Soijakerma ehkä ei hyvä valinta, kuten kuvassa näkyy, vaan kaurakerma tai sitten tavallinen ruokakerma, rasvainen.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti