Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

8.3.2009

Rahkaomenapiirakka


Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia

Täyte 1:
1-2 dl omenasosetta (tai 4-5 omenaa)

Täyte 2: (omenoiden tai omenasoseen päälle)
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus:
  1. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva.
  2. Jaa taikina puoliksi kahteen kulhoon.
  3. Lisää toiseen taikinapuolikkaaseen ½ kananmunaa ja 1 dl piimää
  4. Toinen puoli taikinasta jätetään muruseokseksi päälle.
  5. Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun piirasvuokaan.
  6. Levitä taikinan päälle omenasose.
  7. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja levitä omenasoseen tai omenaviipaleiden päälle.
  8. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos.
  9. Paista 200-225 asteessa, uunin alaosassa, n.30 minuuttia

    Huom! Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uunipellillinen piirakkaa.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10/09/2010

    Minun mielestä oli paras omenapiirakka mitä olen ikinä syönyt!!! Koko perhe (lapset ja mies)söi ahmimalla. Tämä resepti menee ehdottomasti suosikkeihin!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10/20/2012

    Oli ihan taivaallista :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti