Nyhtökauraseos:
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ dl öljyä
500 g tomaattimurskaa
250 g nyhtökauraa tomaatti
n. ½ tl mustapippuria
½ tl oreganoa
½ tl basilikaa
Juustokastike:
3 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 dl kaurakermaa (ruoka)
n.3/4 tl suolaa
½ tl muskottipähkinää
2 dl vegaania juustoraastetta
pinnalle: oluthiivahiutaleita
Valmistus:
Nyhtökauraseos:
- Paista öljyssä pannulla kevyesti hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
- Lisää nyhtökaura ja ruskista kevyesti. Voit hienontaa pannulla isompia palasia.
- Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta.
- Kuumenna kattilassa öljy ja lisää vehnäjauhot.
- Lisää vähitellen vesi samalla sekoittaen. Lisää myös kaurakerma.
- Sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet ja juusto. Sekoita tasaiseksi
- Levitä ohut kerros juustokastiketta voidellun vuoan pohjalle.
- Pane sen päälle kerroksittain lasagnelevyjä, nyhtökauraseosta ja juustokastiketta.
- Toista vielä kaksi kertaa.
- Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta.
- Ripotttele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia
Jos haluat lasagnesta voimakkaamman makuista voit käyttää maustettua tomaattimurskaa ja/tai voimakkaammin maustettua nyhtökauraa!!
Voit myös käyttää 7 dl tavallista maitoa juustokastikkeessa.
Voit myös käyttää 7 dl tavallista maitoa juustokastikkeessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti