Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

11.11.2017

Nyhtökauralasagne

(10-)12 lasgnelevyä

Nyhtökauraseos:
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ dl öljyä
500 g tomaattimurskaa
250 g nyhtökauraa tomaatti
n. ½ tl mustapippuria
½ tl oreganoa
½ tl basilikaa

Juustokastike:
3 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 dl kaurakermaa (ruoka)
n.3/4 tl suolaa
½ tl muskottipähkinää
2 dl vegaania juustoraastetta
pinnalle: oluthiivahiutaleita

Valmistus:
Nyhtökauraseos:
  1. Paista öljyssä pannulla kevyesti hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
  2. Lisää nyhtökaura ja ruskista kevyesti. Voit hienontaa pannulla isompia palasia.
  3. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta.
Juustokastike:
  1. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää vehnäjauhot. 
  2. Lisää vähitellen vesi samalla sekoittaen. Lisää myös kaurakerma.
  3. Sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet ja juusto. Sekoita tasaiseksi
  4. Levitä ohut kerros juustokastiketta voidellun vuoan pohjalle.
  5. Pane sen päälle kerroksittain lasagnelevyjä, nyhtökauraseosta ja juustokastiketta.
  6. Toista vielä kaksi kertaa.
  7. Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta.
  8. Ripotttele pinnalle juustoraastetta.
  9. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia
Jos haluat lasagnesta voimakkaamman makuista voit käyttää maustettua tomaattimurskaa ja/tai voimakkaammin maustettua nyhtökauraa!!
Voit myös käyttää 7 dl tavallista maitoa juustokastikkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti