Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

8.3.2009

Paahdetut balsamicojuurekset

2 isoa tai 4 pientä porkkanaa
1 bataatti tai 2 palsternakkaa
2 (rosamunda-) perunaa
4-5 valkosipulin kynttä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl Aceto Balsamico di Modena -balsamietikkaa
2 rkl hunajaa
1-2 tl suolaa
mustapippuria
3 oksaa tuoretta rosmariinia (irrota lehdet) tai
1 tl kuivattua rosmariinia


Valmistus:
  1. Likkaa porkkanat, perunat, ja bataatti tai palsternakat kauniiksi lohkoiksi.
  2. Kuori valkosipulin kynnet ja sekoita kasvisten joukkoon.
  3. Kaada seos uunivuokaan.
  4. Sekoita oliiviöljy, balsamietikka , hunaja, suola ja mustapippuria keskenään.
  5. Lisää tuoretta tai kuivattua rosmariinia.
  6. Kaada seos kasvisten päälle. Sekoita.
  7. Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
  8. Tarjoile esim. liharuoan tai paistetun kalan kanssa.
  9. Voit halutessasi lisätä mukaan myös parsakaalta tai kokonaisia pikkusipuleita.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11/12/2011

    onko tää kulho Arabia-sarjaa Saara, löysin kirppistorilta kahvikupit kuppi ja lautanen -5kr kpl ,ositin 8kpl..ihania
    tv, Meeri

    VastaaPoista
  2. On muuten Arabia-sajaa, Saara. Häälahjoja vuodelta 1969.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti