Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

6.11.2017

Gebhardin sunnuntaikakku

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
4 rkl siirappia
4 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl hienoksi hakattua mantelia (mantelirouhetta)
1 dl rusinoita
pieni tölkki säilöttyjä kirsikoita,  125/75 g (voit puolittaa kirsikat, jos haluat,)

Valmistus:
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota "reijällinen" kakkuvuoka.
  3. Valuta kirsikoista neste pois.
  4. Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot, mantelit ja rusinat keskenään.
  5. Vaahdota sokeri, margariini ja siirappi.
  6. Lisää  munat yksitellen ja välillä myös hieman jauhoja.
  7. Lisää nyt jauhoseos puuhaarukalla sekoittaen.
  8. Täytä kakkuvuoka ensin puolilleen taikinaa.
  9. Ripottele päälle kirsikat, sitten loput taikinasta.
  10. Paista n. 1 tunti.
  11. Kumoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti