1 iso purjo
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
1 l vettä
1 liemitiiviste (kana, kasvis)
150 g sulatejuustoa (Koskenlaskija, myös Aura-koskenl)
1 dl ruokakermaa t.maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
n. 1 tl kuivattua basilikaa tai 1 rkl tuoretta
2 maustemitallista timjamia
n. 2 maustemitallista mustapippurirouhetta
(2 tl hunajaa)
koristeluun persiljaa
Valmistus:
- Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota kuutioituja kesäkurpitsoja sekä sipulia muutama minuutti.
- Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta 10 minuuttia.
- Tee suurus vehnäjauhoista ja kermasta tai maidosta. Lisää suurus kiehuvaan keittoon samalla sekoittaen.
- Keitä 5 minuuttia. Älä keitä tai vatkaa voimakkaasti jos haluat, että kurpitsat pysyy ehjänä.
- Mausta ja lisää myös juusto palasina. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
- Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa aikkapa alkukeittona rapean vaalean leivän kanssa.
Huom! Hunajaa tarvitset vain, jos kurpitsat ovat hieman kitkeriä.
Jos et omista suuruksen sekoitusastiaa, on suurus helppo tehdä kannellisessa lasipurkissa,
jota ravistelet hyvin.
Tässä linkki mistä näkyy millainen on suuruksen sekoitusastia. Olen ostanut omani Ruotsista, enkä tiedä myydäänkö Suomessa. Minä käytän tällaista vähintäänkin suurustamiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti