Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

25.4.2012

Kesäkurpitsa-juustokeitto

600 g kesäkurpitsaa (pese, älä kuori)
1 iso purjo
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
1 l vettä
1 liemitiiviste (kana, kasvis)
150 g sulatejuustoa (Koskenlaskija, myös Aura-koskenl)
1 dl ruokakermaa t.maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
n. 1 tl kuivattua basilikaa tai 1 rkl tuoretta
2 maustemitallista timjamia
n. 2 maustemitallista mustapippurirouhetta
(2 tl hunajaa)
koristeluun persiljaa

Valmistus:

  1. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota kuutioituja kesäkurpitsoja sekä sipulia muutama minuutti.
  2. Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Tee suurus vehnäjauhoista ja kermasta tai maidosta. Lisää suurus kiehuvaan  keittoon samalla sekoittaen.
  4. Keitä 5 minuuttia. Älä keitä tai vatkaa voimakkaasti jos haluat, että kurpitsat pysyy ehjänä. 
  5. Mausta ja lisää myös juusto palasina. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
  6. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa aikkapa alkukeittona rapean vaalean leivän kanssa.

    Huom! Hunajaa tarvitset vain, jos kurpitsat ovat hieman kitkeriä.

    Jos et omista suuruksen sekoitusastiaa, on suurus helppo tehdä kannellisessa lasipurkissa,
    jota ravistelet hyvin.

    Tässä linkki mistä näkyy millainen on suuruksen sekoitusastia. Olen ostanut omani Ruotsista, enkä tiedä myydäänkö Suomessa. Minä käytän tällaista vähintäänkin suurustamiseen. 
         Linkki: Suuruksen sekoitusastia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti