Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

20.4.2012

Vegaanin "kanakeitto"

2 annosta

5 perunaa
1 porkkana
½ l vettä
½ kasvisliemikuutio tai ½ rkl kasvisliemijauhetta
2 dl soijasuikaleita
1 pieni sipuli
1 dl kaura- tai soijakermaa (ruoka)
1 dl pakastemaissia
½ tl paprikajauhetta
2 tl currya
½ tl persiljaa (kuivattua)

Valmistus:
  1. Keitä soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. (maustaminen ei välttämätöntä)
  2. Valuta  pois keitinvesi .
  3. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Keitä kasvisliemessä puolikypsiksi.
  4. Ruskista öljyssä paistinpannulla soijasuikaleet ja lisää hetken päästä sipuli ja anna ruskistua hieman lisää.
  5. Lisää pännulle kaurakerma ja mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä n.10 minuuttia.
  6. Lisää perunoiden sekaan maissi ja keitä kypsiksi.
  7. Lisää perunoiden joukkoon lopuksi soijaseos, ja anna hautua n. 10 minuuttia
  8. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tää ON hyvää !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti