Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

7.6.2012

Mustikka-sitruunajäätelö

Tämä oli tosi hyvää, mutta ehkäpä vielä muokkaan ohjetta koostumuksen takia. Parempi syödä pehmisjäätelönä!

2 dl kevytmaitoa
1 iso kananmuna (tai kaksi pientä)
3/4 dl sokeria
2 dl Floravispiä (20% rasvaa)
2 maustemitallista kuivattua hienonnettua korianteia
3 rkl sitruunanmehua (1 sitruuna)
1 dl mustikoita
½ dl cashewpähkinärouhetta.

Valmistus:
  1. Sekoita maito, muna ja sokeri pinnoitetussa kattilassa.
  2. Lämmitä seosta kiehumispisteeseen samalla hyvin sekoittaen. Varo ettei seos pääse kiehumaan. Jatka lämmittämistä, kunnes seos hieman sakenee.
  3. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Lisää kermaan korianteri ja vatkaa vaahdoksi..
  6. Laita jääkaappiin jäähtymään.
  7. Valmista tämän jälkeen jäätelö koneesi ohjeen mukaan.
  8. Lisää mustikat ja pähkinärouhe, kun jäätelö on jo hieman jähmeää.
  9. Valmistumisaika riippuu seoksen lämpötilasta, 20-40 minuuttia.
Huom!
Jos haluat mustikoiden murskaantuvan enemmän, lisää ne jo alkuvaiheessa!

Ravintoarvo/100 g: Energiaa 180 kcal, Proteiinia 3,8 g, Hh 12,4 g, Rasvaa 12,3 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti