Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohrakasta
½ rkl leivinjauhetta
Kostutus:
1½ dl maitoa
Täyte:
1 dl kevytkermaa
1 rkl sokeria
1 muna
1 tl perunajauhoja
½ rkl vaniljasokeria
1-2 banaania
Päälle:
2 dl kuohu- tai hylavispikermaa
1½ rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Koristeluun:
n. 50 g suklaata
Valmistus:
Pohjan valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet samalla sekoittaen.
- Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle.
- Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.
- Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot.
- Kuumenna varovasti kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen.
- Jäähdytä kiisseli vaikkapa laittamalla kattila kylmään veteen.
- Paloittele banaani kylmän kiisselin joukkoon.
- Mausta vaniljasokerilla.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta pohjat.
- Levitä täyte toiselle pohjalle ja nosta toinen pohja päälle.
- Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään vaikka seuraavaan päivään.
- Paloittele pohja leivoksiksi.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Levitä kerma tasaisesti leivosten päälle.
- Sulata suklaa esim. pakastepussissa kuumassa vedessä. Leikkaa varovasti pussin kulmaan pieni reikä.
- Pursota suklaa ohuina raitoina leivosten päälle. Voit koristella juhlahetkeen sopivaksi.
Nämä leivokset koristelin viikko silmäleikkauksen jälkeen, joten tulos ei paras mahdollinen :) Pystyt varmaankin parempaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti