Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

13.4.2017

Banaani-suklaaleivokset

12-16 leivosta (voit tarjota myös täytekakkuna)

Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohrakasta
½ rkl leivinjauhetta

Kostutus:
1½ dl maitoa

Täyte:
1 dl kevytkermaa
1 rkl sokeria
1 muna
1 tl perunajauhoja
½ rkl vaniljasokeria
1-2 banaania

Päälle:
2 dl kuohu- tai hylavispikermaa
1½ rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Koristeluun:                                                        
n. 50 g suklaata

Valmistus:

Pohjan valmistus:
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet samalla sekoittaen.
  3. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle.
  4. Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.
  5. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Täytteen valmistus:
  1. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot.
  2. Kuumenna varovasti kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen.
  3. Jäähdytä kiisseli vaikkapa laittamalla kattila kylmään veteen.
  4. Paloittele banaani kylmän kiisselin joukkoon.
  5. Mausta vaniljasokerilla.
Kakun kokoaminen:
  1. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta pohjat.
  2. Levitä täyte toiselle pohjalle ja nosta toinen pohja päälle.
  3. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään vaikka seuraavaan päivään.
  4. Paloittele pohja leivoksiksi.
  5. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  6. Levitä kerma tasaisesti leivosten päälle.
  7. Sulata suklaa esim. pakastepussissa kuumassa vedessä. Leikkaa varovasti pussin kulmaan pieni reikä. 
  8. Pursota suklaa ohuina raitoina leivosten päälle. Voit koristella juhlahetkeen sopivaksi. 
Nämä leivokset koristelin viikko silmäleikkauksen jälkeen, joten tulos ei paras mahdollinen :) Pystyt varmaankin parempaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti