Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

3.2.2017

Runebergin tortut

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
3/4(1 tl) tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 dl korppujauhoja tai keksinmuruja
1 dl mantelijauhetta
½ dl kevytkermaa
Koristeeksi:
1 dl tomusokeria
2 tl vettä tai laimennettua sitruunanmehua
kiinteää vadelmahilloa

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vaahdota rasva ja sokeri.
3. Lisää vatkaten vaahdon joukkoon muna
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
5. Lisää kerma.
6. Jaa taikina alumiinisiin (tai paperisiin) muffinivuokiin. n.12 kpl. Muista jättää kohoamisvara.
7. Paista kauniin ruskeiksi n 10 min.
8. Valmista sokerivesikuorrutus sekoittamalla sokeri ja neste.
9. Paine leivonnaisten keskelle pieni kolo ja laita koloon hilloa.
10. Valuta lusikalla (tai pursota) sokerivesikuorrutus hillon ympärille.

Huom! Minulla ei ollut kotona kermaa joten käytin vanillavispiä. Ei ollut myöskään manteleita, niinpä käytin cashewpähkinöitä. Tuli todella hyvän makuisia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti