Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

14.4.2017

Avocado-, muna-, graavilohisalaatti

4 annosta

4 kananmunaa
2 avocadoa
300 g graavattua lohta (palana)

Kastike:
2 rkl viinietikkaa
6 rkl öljyä (rypsi)
1 rkl vettä
½ maustemitallista suolaa
n. ½ maustemitallista mustapippuria
1 maustemitallinen salaattimaustetta (italialaista)

Valmistus:
  1. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuutioi avocado ja lohi n.1 cm kuutioiksi. Ripottele hieman sitruunanmehua avocadolle, jottei tummu.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. (Sekoita avocado ja lohi kulhossa ja kaada kastike päälle.)
  5. TAI Asettele avocado ja lohi vadille ja kaada kastike päälle.
  6. Anna salaatin vetäytyä viileässä jonkin aikaa. Kastike imeytyy hieman.
Tarjoa esim. buffettipöydässä tai alkuruokana paahdetun leivän ja voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti