Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

19.10.2010

Marenkileivokset

Kuva tuli kovin epätarkka, mutta ehdin syödä jo molemmat, joten uusi kuva seuraavalla kerralla:)

3 munanvalkuaista
1½ dl sokeria
1 tl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:
2 dl kuohu-/vispikermaa
n. 1 rkl kirsikoiden lientä
2 tl sokeria
punaisia säilykekirsikoita
75 g sklaata
½ tl öljyä

Valmistus:
Marengit:
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää vähitellen voimakkaasti vatkaten sokeri ja kaakaojauhe.
  3. Pursota marengit pellille leivinpaperille n. 6 cm pituisiksi spiraaleiksi.
  4. Paista 100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia, tai kunnes marengit ovat ilmapallon kevyitä.
  5. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Täyte ja koristelu:
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lsää öljy..
  2. Kasta marenkien pohjat suklaaseen ja kuivata nurinpäin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kirsikoiden liemellä.
  4. Laita kaksi marenkia vastakkain ja v'liin kermavaahtoa.
  5. Koristele kirsikalla ja nokareella kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti