3 munanvalkuaista
1½ dl sokeria
1 tl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
2 dl kuohu-/vispikermaa
n. 1 rkl kirsikoiden lientä
2 tl sokeria
punaisia säilykekirsikoita
75 g sklaata
½ tl öljyä
Valmistus:
Marengit:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää vähitellen voimakkaasti vatkaten sokeri ja kaakaojauhe.
- Pursota marengit pellille leivinpaperille n. 6 cm pituisiksi spiraaleiksi.
- Paista 100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia, tai kunnes marengit ovat ilmapallon kevyitä.
- Anna jäähtyä ritilän päällä.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lsää öljy..
- Kasta marenkien pohjat suklaaseen ja kuivata nurinpäin.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kirsikoiden liemellä.
- Laita kaksi marenkia vastakkain ja v'liin kermavaahtoa.
- Koristele kirsikalla ja nokareella kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti