175 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
Täyte:
4-5 (n.700 g) hapahkoa omenaa raasteena
1 dl fariinisokeria
125 g Turunmaa-juustoa raasteena
(n. 1 rkl punssia)
Sivelyyn:
½ dl maitoa
Tarjoiluun:
Kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Valmistus:
- Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaaviloi hieman yli puolet taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä täytteen ainekset ja levitä pohjan päälle tasaisesti.
- Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi.
- Sivele pinta maidolla ja pistele haarukalla reikiä.
- Kypsennä 180:ssa asteessa, uunin alaosassa, n. 40 minuuttia.
Valkuaiset voit käyttää vaikkapa marenkileivoksiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti