Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

19.10.2010

Mango-passionhedelmäjäädyke

Kuva: Raila Paavola
1,5 litran vuoka

4 kananmunankeltuaista
1,5 dl sokeria (reilu)
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
1-2 kpl mangoa
4 kpl passionhedelmää
4 kananmunanvalkuaista
Valmistus:
  1. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vesihauteessa  kuohkeaksi. Vatkaa kylmäksi.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Soseuta mango omassa astiassa esim. sauvasekoittimella.
  4. Koverra passionhedelmistä hedelmäliha omaan astiaan.
  5. Jaa perustaikinasta toinen puoli mangososeen joukkoon ja toinen puoli passionhedelmien joukkoon.
  6. Sekoita puolet kermavaahdosta mangoseokseen ja toinen puoli passionhedelmien joukkoon.
  7. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jaa sekin kahteen osaan ja lisää seoksiin.
  8. Kaada mangoseos vuokaan ja laita pakastimeen n. 1 tunniksi tai kunnes pinta on hieman jähmettynyt.
  9. Levitä mangon päälle passionhedelmäseos ja pakasta. Anna pakastua 5-6 tuntia tai seuraavaan päivään.
    Tarjoa meloni-, passion- tai sharonhedelmäkastikkeen kanssa.

    Kastike:Sokeriliemi + hedelmäsose
    1 dl sokeria
    2 dl kiehuvaa vettä
    n.300 g hedelmäsosetta

    Valmistus:
    Liuota sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä
    Sekoita hedelmäsoseen sekaan sokerilientä maun mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti