Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

19.10.2010

Irlantilainen omenapiirakka

Pohja:
175 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 munankeltuaista

Täyte:
4-5 (n.700 g) hapahkoa omenaa raasteena
1 dl fariinisokeria
125 g Turunmaa-juustoa raasteena
(n. 1 rkl punssia)

Sivelyyn:
½ dl maitoa

Tarjoiluun:
Kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Valmistus:
  1. Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  3. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaaviloi hieman yli puolet taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Yhdistä täytteen ainekset ja levitä pohjan päälle tasaisesti.
  6. Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi.
  7. Sivele pinta maidolla ja pistele haarukalla reikiä.
  8. Kypsennä 180:ssa asteessa, uunin alaosassa, n. 40 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
Valkuaiset voit käyttää vaikkapa marenkileivoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti