tai 600 g fileitä
2 rkl tilliä hienonnettuna
Liemi:
4 dl vettä
4 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
5 kokonaista valkopippuria
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
Valmistus:
- Sekoita kattilassa liemen ainekset ja kiehauta.
- Laita jokaiselle kalafileelle hieman tilliä ja kääri rullalle.
- Laita rullat laakeaan kattilaan taitekohta alaspäin.
- Kaada kuuma neste rullien päälle ja hauduta miedolla lämmöllä n. 8 minuuttia.
- Varo keittämästä voimakkaasti etteivät rullat rikkoonnu.
- Voit hauduttaa rullat myös uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä liemessään.
- Aseta rullat halutessasi tarjolle ja voit kaataa hieman lientä päälle.
Tarjoa uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Hyvä kastike näille on kermaviili maustettuna yrteillä tai:
Kirpeä kastike:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 kananmuna
n. 1 rkl sinappia
2 maustemitallista suolaa
½ maustemitallista valkopippuria
n. 1 tl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
Valmistus:
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Keitä kananmuna n. 8 minuuttia.
- Erota toisistaan keltuainen ja valkuainen.
- Sekoita keltuainen, sinappi ja etikka tahmeaksi.
- Lisää keltuaisseos ja muut mausteet kermavaahtoon.
- Hienonna kananmunanvalkuainen pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti