4-6 annosta
1 kg tuoreita kauniita suuria katkarapuja tai 300 g puhdistettuja (pakaste)
2 rkl hienonnettua sipulia
2 kpl murskattuja valkosipulin kynsiä
2 rkl voita
2-3 tl currya
1tl paprikajauhetta
3 dl ruokakermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
muutama tippa sitruunanmehua
1 kpl vihreä tai punainen paprika (tai ½ molempia)
2kpl banaania
2-3 ananasrengasta
½ tl suolaa
½ maustemitta mustapippurirouhetta
1-2 valkosipulin kynttä
Valmistus:
- Puhdista tuoreet katkaravut.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa paistinpannulla tai wokkipannussa, mausta currylla ja paprikajauheella.
- Lisää kerma ja viini. Anna kastikkeen kiehua kasaan muutama minuutti. Varo liian kuumaa lämpöä!
- Leikkaa paprika ja banaanit viipaleiksi ja ananas palasiksi.
- Kuullota jokaista erikseen pannulla ja lisää sipulien sekaan.
- Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
- Kuullota katkaravut juuri ennen tarjoilua kuumalla pannulla ja lisää kastikkeeseen. Älä enää keitä!.
Tarjoa heti keitetyn riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti