Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Kreolilaiset katkaravut

4-6 annosta

1 kg tuoreita kauniita suuria katkarapuja tai 300 g puhdistettuja (pakaste)
2 rkl hienonnettua sipulia
2 kpl murskattuja valkosipulin kynsiä
2 rkl voita
2-3 tl currya
1tl paprikajauhetta
3 dl ruokakermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
muutama tippa sitruunanmehua
1 kpl vihreä tai punainen paprika (tai ½ molempia)
2kpl banaania
2-3 ananasrengasta
½ tl suolaa
½ maustemitta mustapippurirouhetta
1-2 valkosipulin kynttä

Valmistus:
  1. Puhdista tuoreet katkaravut.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa paistinpannulla tai wokkipannussa, mausta currylla ja paprikajauheella.
  3. Lisää kerma ja viini. Anna kastikkeen kiehua kasaan muutama minuutti. Varo liian kuumaa lämpöä!
  4. Leikkaa paprika ja banaanit viipaleiksi ja ananas palasiksi.
  5. Kuullota jokaista erikseen pannulla ja lisää sipulien sekaan.
  6. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  7. Kuullota katkaravut juuri ennen tarjoilua kuumalla pannulla ja lisää kastikkeeseen. Älä enää keitä!.
Tarjoa heti keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti