Vuokaan:
50 g margariinia
1 1/4 dl fariinisokeria
ananaskiekkoja
kirsikoita
Kakkutaikina:
100 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja.
Valmistus:
Vuokaan:
- Sekoita pehmeä margariini ja sokeri.
- Leikkaa leivinpaperista "peite" vuoan pohjalle (katso alempi kuva) ja voitele reunat. Paperin avulla kakku irtoaa helpommin.
- Levitä margariini-sokeriseos vuoan pohjalle.
- Laita päälle kauniiseen asetelmaan ananaskiekot sekä kirsikat. (esim. 3 ananaskiekkoa ja jokaisen keskelle kirsikka) Voit halkaista ananakset ohentamalla jolloin saat enemmän kiekkoja pinnalle. Muista laittaa hedelmien ja marjojejn kauniimpi puoli alaspäin, koska se tulee pinnalle lopuksi, kun kakku kumotaan.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaa puuhaarukalla sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan hedelmien päälle.
- Paista kakkua 175 asteessa, uunin keskitasossa n. 40 min.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti