Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Ylösalaisinkakku

3:n litran tasapohjainen vuoka

Vuokaan:
50 g margariinia
1 1/4 dl fariinisokeria
ananaskiekkoja
kirsikoita

Kakkutaikina:
100 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja.

Valmistus:

Vuokaan:
  1. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri.
  2. Leikkaa leivinpaperista "peite" vuoan pohjalle (katso alempi kuva) ja voitele reunat. Paperin avulla kakku irtoaa helpommin.
  3. Levitä margariini-sokeriseos vuoan pohjalle. 
  4. Laita päälle kauniiseen asetelmaan ananaskiekot sekä kirsikat. (esim. 3 ananaskiekkoa ja jokaisen keskelle kirsikka) Voit halkaista ananakset ohentamalla jolloin saat enemmän kiekkoja pinnalle. Muista laittaa hedelmien ja marjojejn kauniimpi puoli alaspäin, koska se tulee pinnalle lopuksi, kun kakku kumotaan.
Taikina:
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaa puuhaarukalla sekoittaen.
  4. Kaada taikina vuokaan hedelmien päälle.
  5. Paista kakkua 175 asteessa, uunin keskitasossa n. 40 min.
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti