8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
2-3 sitruunaa
(1 pullo pilsneriä I-olutta)
1/4 tl hiivaa
rusinoita
sokeria
Valmistus:
- Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi.
- Mitta isoon astiaan ("ämpäriin") sokeri ja fariinisokeri. Kaada kiehuva vesi sokerien päälle.
- Lisää loput vedestä. Seoksen pitäisi nyt olla käden lämpöistä!
- Pese sitruunat hyvin ja kuori perunankuorimaveitsellä pinnasta keltainen osa.
- Poista huolellisesti sitruunoista valkoinen kuoren osa ja leikka viipaleiksi.
- Lisää kuoret, viipaloitu hedelmä sekä pieneen vesitilkkaseen (lämmintä vettä) lisätty hiiva.
- Lisää myös pilsneri.
- Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään.
- Siivilöi sima ja pullota. Laita jokaisen pullon pohjalle 1 tl sokeria ja muutama rusina.
- Säilytä viileässä.
- Sima on valmista parissa päivässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti