Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

3.8.2017

Mummin mustikkapiirakka (helppo)

(3) 2 munaa
(2) 1½ dl sokeria
( 1½)1 dl maitoa
(4)3 dl vehnäjauhoja
(3)2 tl leivinjauhetta
(75) 50 g sulatettua margariinia
(5-6) 2½ - 3 dl mustikoita (sokeroituja)

Valmistus:
  1. Sekoita keskenään vahnäjauhot ja leivinjauhe.
  2. Sulata margariini.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
  4. Lisää vuorotellen jauhot (siivilän läpi), maito ja sulatettu rasva.
  5. Levitä taikina voideltuun vuokaan n. 15x30 cm.
  6. Suluissa olevat määrät ovat 35 x 40 cm uunipellille. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle  pellille.
  7. Ripottele mustikat pinnalle.Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa, n. 15 minuuttia.
(Voit tarjota kakun kermavaahdon kanssa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti