Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.12.2009

Lanttulaatikko

Tässä on hiemen enemmän työtä, kun valmiin lanttusoseen käytössä, mutta maku on mielestäni ehdottomasti parempi.
4-5 annosta

n. 1 kg lanttua
½ l vettä
1½ tl suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
3 rkl siirappia
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
voita

Valmistus:
  1. Kuori ja lohko lantut.
  2. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen.
  3. Soseuta lantut tasaiseksi soseeksi.
  4. Kaada kulhoon kerma ja sekoita joukkoon korppujauhot.
  5. Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
  6. Lisää lanttusoseeseen turvonneet korppujauhot, muna, siirappi, inkivääri, valkopippuri ja keitinlientä niin paljon, että survoksesta tulee tasaisen pehmeää.
  7. Kaada seos voideltuun vuokaan.
  8. Voit painella lusikalla pintaan kuvioita.
  9. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
  10. Paista 150ºC uunissa n 1-1½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti