Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

6.6.2019

Raparperi-Toscakakku


  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl maitoa
Täyte:
  • 5-7 dl raparperinpaloja
  • ½ dl hunajaa
Tosca:
  • 150 g voita 
  • 1,5 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 160 g mantelilastuja (Meiran pussissa 160 g)
  • 2 rkl maitoa
Valmistus:

Aloita keittämällä raparperit: 
  1. Laita raparperinpalat  ja hunaja kattilaan. Keitä kunnes palaset pehmenevät. Varo keittämästä aivan mössöksi. (kuori raparperi, jos  kuori helposti lähtee. Ei ole tarpeellista)
Kakkupohja: 
  1. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää vuorotellen maitoa, rasvaa sekä vehnäjauhosekoitusta.
  3. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen paistosvuoka. (27 cm) Tai vuoraa leivinpaperilla. Irtopohjavuoka käy mainiosti. 
  4. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteess n. 15 minuuttia, kunnes pinta kestää kosketuksen. 
Tosca: Tee sillä aikaa, kun kakku uunissa. 
  1. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan
  2. Kuumenna kunnes voi ja sokeri on sulanut. Sekoita kokoajan, kunnes seos kiehahtaa.
  3. Lopputulos on paksuhkoa "puuroa"
Kun kakkupohja on paistunut, levitä sille ensin raparperihilloke ja sen päälle tosca.
Paista vielä uunin yläosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia,  kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tosca saattaa kiehua yli. Eli hyvä olla korkeareunainen vuoka. Tai laita leivinpaperi ritilälle vuoan alle, jos ei sopivaa vuokaa ole kaapissasi.
Parasta lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti