Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

10.5.2019

(Valko)Suklaacookiet

24 kpl
Valmista puolessa tunnissa.
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • 1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
  • 1 pieni muna
  • ½ tl solaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 175 g suklaata rouhittuna (valko- maito- tai taloussuklaata)
Valmistus:
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi.
  2. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotelleen suklaarouheen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. 
  4. Jaa taikina 24 yhtä suureen osaan, ja pyörittele palloiksi.
  5. Laita pallot pellille leivinpaperin päälle, ja painele litteiksi.
  6. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Aika riippuu pikkuleipien korkeudesta. 
  7. Jos haluat keksien pinnalle näkyviä suklaapaloja, painele ne pinnalle ennen paistoa. 
Huomioithan, että taloussuklaalla ei tule niin makeita, kuin valko- tai maitosuklaalla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti