Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

13.2.2012

Mummon kardemummakakku

6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 dl hienoa sokeria
1 rkl kardemummaa (mielellään juuri rouhittua)
100 g veget.margariinia tai voita  huoneenlämpöisenä
3 dl kauramaitoa tai 2,5 dl tavallista maitoa

Pinnalle:
2 rkl raesokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
tai 1 rkl erilaisia strösseleitä ja 2 rkl raesokeria

Valmistus:
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
  5. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.
  6. Levitä taikina vuokaan.
  7. Ripottele pinnalle sokerit.
  8. Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys kakun kelkeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti