2,5 tl leivinjauhetta
2 dl hienoa sokeria
1 rkl kardemummaa (mielellään juuri rouhittua)
100 g veget.margariinia tai voita huoneenlämpöisenä
3 dl kauramaitoa tai 2,5 dl tavallista maitoa
Pinnalle:
2 rkl raesokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
tai 1 rkl erilaisia strösseleitä ja 2 rkl raesokeria
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
- Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.
- Levitä taikina vuokaan.
- Ripottele pinnalle sokerit.
- Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys kakun kelkeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti