Tämän tortun omenat voi kuoria, jos haluaa hieman juhlavamman tarjoilun.
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
150 g mantelimassaa
3/4 dl kuohu- tai vispikermaa
4-5 omenaa (n.500g)
1 dl aprikoosisosetta (tai esim aprikoosi-mangosose) (vauvanruokapurkki)
Valmistus:
- Nypi kulhossa voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi.
- Lisää vesi ja työstä nopeasti sileäksi taikinaksi.
- Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.
- Kaaviloi taikina suoraan leivinpaperille ohueksi pyöreäksi kakuksi, halkaisijaltaan n.30 cm.
- Pistele levy haarukalla, jottei kakku kohoa epätasaisesti.
- Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Raasta mantelimassa ja sekoita kerman kanssa levitettäväksi seokseksi.
- Levitä seos pohjan päälle.
- Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
- Laita omenat kauniisti manteliseoksen päälle.
- Paista vielä 30-40 minuuttia.
- Levitä aprikoosisose pullasutilla hieman jäähtyneen kakun päälle.
- Tarjoa ranskalaisittain Creme Fraichen (ranskankerman) kera.
Ainakin Rainbowilta läytyy 18%.sta ranskankermaa, kun normaalisti rasvaa on 28%. Kannattaa siis ostaa tuota vähärasvaisempaa, kun kakussakin on tuota rasvaa.:(
Kylmä jäätelö ei mielestäni oikein sovi, koska hävittää tortun maun.
Kylmä jäätelö ei mielestäni oikein sovi, koska hävittää tortun maun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti