Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

3.10.2019

Manteliomenaflan (torttu)

(Ranskalainen omenapiirakka)
Tämän tortun omenat voi kuoria, jos haluaa hieman juhlavamman tarjoilun.

100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
150 g mantelimassaa
3/4 dl kuohu- tai vispikermaa
4-5 omenaa (n.500g)
1 dl aprikoosisosetta (tai esim aprikoosi-mangosose) (vauvanruokapurkki)

Valmistus:

  1. Nypi kulhossa voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi.
  2. Lisää vesi ja työstä nopeasti sileäksi taikinaksi.
  3. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.
  4. Kaaviloi taikina suoraan leivinpaperille ohueksi pyöreäksi kakuksi, halkaisijaltaan n.30 cm. 
  5. Pistele levy haarukalla, jottei kakku kohoa epätasaisesti.
  6. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  7. Raasta mantelimassa ja sekoita kerman kanssa levitettäväksi seokseksi.
  8. Levitä seos pohjan päälle.
  9. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
  10. Laita omenat kauniisti manteliseoksen päälle.
  11. Paista vielä 30-40 minuuttia.
  12. Levitä aprikoosisose pullasutilla hieman jäähtyneen kakun päälle.
  13. Tarjoa ranskalaisittain Creme Fraichen (ranskankerman) kera. 
Ainakin Rainbowilta läytyy 18%.sta ranskankermaa, kun normaalisti rasvaa on 28%. Kannattaa siis  ostaa tuota vähärasvaisempaa, kun kakussakin on tuota rasvaa.:(
Kylmä jäätelö ei mielestäni oikein sovi, koska hävittää tortun maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti