Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

4.4.2019

Kuhaa Walewska

Minä tein vain puoli annosta, joten vuoka saa olla erilainen. Vähän tuo astiassa ole rasva tuossa kärähti:) Mutta maku oli hyvä 👍

4 annosta
600 g kuhafileetä
1 rkl sitruunanmehua
(1 tl suolaa)
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl kalalientä
(½ kalaliemikuutiota + 2 dl vettä, tai ruodoista keitettyä lientä)

Kastike:
1 rkl voita tai margariinia
1-1,5 rkl vehnäjauhoja
2 dl kalan haudutuslientä
2 dl (1 +1 dl)kuohukermaa (1 dl vaahdotettuna)
n. 1rkl sitruunanmehua
valkopippuria tai ripaus cayennepippuria

Koristeeksi:
Esim: katkarapuja
herkkusieniä
parsakaalta

Perunasose "Duchesse"
12 keskikokoista perunaa kuorittuna
3 rkl voita
2 kananmunankeltuaista
n. 1 tl suolaa
1 maustemitta valkopippuria

Valmistus:
Kalan kypsentäminen:

  1. Asettele kalafileet uunivuokaan (pitkänomainen)
  2. Mausta kalat sitruunanmehulla ja suolalla, (jos kalaliemi suolatonta!)
  3. Peitä vati foliolla ja kypsennä kalaa uunissa 200:ssa asteessa 20 minuutia.
  4. Valuta ja siivilöi kalasta keitinliemi. Ota liemi talteen!
  5. Pidä kala lämpimänä folion alla.
Perunasose:
  1. Keitä perunat pehmeiksi.
  2. Soseuta ne ja lisää muut aineen hyvin vatkaten.
  3. Pidä sose lämpimänä.
Kastike:
  1. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  2. Lisää 2 dl kalojen  haudutuslientä ja 1 dl kuohukermaa.
  3. Keitä 5-10 minuuttia 
  4. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen 1 keltuainen, mausta ja lisää lopuksi kermavaahto.
Kalavati:
  1. Pursota lämmin perunasose kalafileiden ympärille.
  2. Kaada kastike fileiden päälle.
  3. Kuorruta 250 asteisen uunin yläosassa tai grillissä, kunnes perunasose saa hieman väriä.
  4. Koristele ja tarjoa lämpimien kasvisten ja salaatin kera.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti