Minä tein vain puoli annosta, joten vuoka saa olla erilainen. Vähän tuo astiassa ole rasva tuossa kärähti:) Mutta maku oli hyvä 👍
600 g kuhafileetä
1 rkl sitruunanmehua
(1 tl suolaa)
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl kalalientä
(½ kalaliemikuutiota + 2 dl vettä, tai ruodoista keitettyä lientä)
Kastike:
1 rkl voita tai margariinia
1-1,5 rkl vehnäjauhoja
2 dl kalan haudutuslientä
2 dl (1 +1 dl)kuohukermaa (1 dl vaahdotettuna)
n. 1rkl sitruunanmehua
valkopippuria tai ripaus cayennepippuria
Koristeeksi:
Esim: katkarapuja
herkkusieniä
parsakaalta
Perunasose "Duchesse"
12 keskikokoista perunaa kuorittuna
3 rkl voita
2 kananmunankeltuaista
n. 1 tl suolaa
1 maustemitta valkopippuria
Valmistus:
Kalan kypsentäminen:
- Asettele kalafileet uunivuokaan (pitkänomainen)
- Mausta kalat sitruunanmehulla ja suolalla, (jos kalaliemi suolatonta!)
- Peitä vati foliolla ja kypsennä kalaa uunissa 200:ssa asteessa 20 minuutia.
- Valuta ja siivilöi kalasta keitinliemi. Ota liemi talteen!
- Pidä kala lämpimänä folion alla.
Perunasose:
- Keitä perunat pehmeiksi.
- Soseuta ne ja lisää muut aineen hyvin vatkaten.
- Pidä sose lämpimänä.
Kastike:
- Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää 2 dl kalojen haudutuslientä ja 1 dl kuohukermaa.
- Keitä 5-10 minuuttia
- Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen 1 keltuainen, mausta ja lisää lopuksi kermavaahto.
Kalavati:
- Pursota lämmin perunasose kalafileiden ympärille.
- Kaada kastike fileiden päälle.
- Kuorruta 250 asteisen uunin yläosassa tai grillissä, kunnes perunasose saa hieman väriä.
- Koristele ja tarjoa lämpimien kasvisten ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti