Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

9.4.2019

Kinuskikakku uunipannulla

Kakkupohja:
4 kananmunaa
3½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
100 g jauhettua mantelia
1 dl maitoa

Kinuskikuorrutus
100 g voita
2 tl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ dl (tummaa) siirappia
2 dl kuohukermaa tai laktoositon vispi

Koristeeksi
paahdettuja mantelilastuja tai strösseleitä

Valmistus:
  1. Laita uuni 200 asteelle
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
  3. Sulata rasva. Lisää rasvan joukkoon maito. Voi myös käyttää kaura- tai mantelimaitoa.
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasva-maitoseoksen kanssa.
  5. Kaada taikina uunipannulle, 30x40 cm, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  6. Paista hieman uunin keskitason alapuolella 10-15 minuuttia.
  7. Siirrä pelti ritilän päälle jääähtymään. .
  8. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja muut aineet.
  9. Kiehauta samalla sekoittaen ja keitä keskinkertaisella lämmöllä 7-10 minuuttia.
  10. Tee kinuskilla "kuulakoe". Tiputa pari pisaraa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos pisarat pysyvät kiinteinä on kinuski valmista.
  11. Levitä kinuski kakun päälle. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi.
  12. Voit paahtaa mantelilastuja kuivalla paistinpannulla ja ripotella kakun päälle koristeeksi. Jotta paistinpannusta ei tarttuisi mahdollisen sipulin tms makua hiero kuumaa pannua ensin suolalla, huuhtele ja kuivaa. Tai koristele  strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti