Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

3.4.2019

Rapeat uuniparsat

1 nippu vihreää parsaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl panko- tai korppujauhoja
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria

Uuni 225 astetta
  1. Leikkaa parsan tyvestä palanen. Tunnustele mistä koti helposti taittuu, jollon saat kovan osan pois.Kuori, jos tangot ovat paksuja.
  2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kevyesti vatkatut kananmunat ja kolmannelle korppujauhot, johin sekoitettu parmesanraaste suolaa ja mustapippuria.
  3. Pyöritä parsat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoseoksessa.
  4. Laita parsat uunivuokaan vierekkäin. 
  5. Paista 15-20 minuuttia.
  6. Tarjoa heti.
Kastike:
 150 g voita
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunanmehua
1-2 tl sokeria
½ tl suolaa
n.1/4 tl mustapippurirouhetta
n.1 tl kuivattua rakuunaa
(parmesaania)

  1. Sulata voi kattilassa ja keitä varovasti kunnes seos kirkastuu.
  2. Pese sitruuna ja raasta keltaista pintakuorta.
  3. Lisää kaikki mausteet ja mahdollisesti parmesaania. 
  4. Parmesaanin voit tarjoilla myös erikseen. 
Minä paistoin marinoitua tofua lisäksi vaikka ei parsan kanssa yleensä tarjota. Sopi kuitenkin oikein hyvin makunsa puolesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti