Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

11.10.2016

Lehtikaali-juureskeitto

n. 2 dl hienonnettua kuivattua lehtikaalta
(tai n.1½ l tuoretta)
1 iso porkkana
1 pieni palsternakka
1 iso peruna
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua minttua
n. 1/4 tl mustapippurirouhetta
1 tl sitruunanmehua
(1 rkl kuusenkerkkäsiirappia tai tavallista)
Suurus:
2 dl kaurakermaa tai ruokakermaa
1½ rkl maissijauhoja

Valmistus:

  1. Jos käytät tuoretta lehtikaalta niin ota niistä ruodit pois ja pilko pieneksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja freesaa öljyssä paistinpannulla.
  3. Kuori ja suikaloi peruna, porkkana ja palsternakka. (Porkkana ja palsternakka yhteensä 150 g)
  4. Laita kattilaan lehtikaali, peruna- ja kasvissuikaleet. 
  5. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. 
  6. Lisää freesatut sipulit ja keitä kannen alla n. 15 minuuttia.
  7. Soseuta keitosta hieman esim. sauvasekoittimella, jos haluat. Jätä jonkin verran sattumia.
  8. Sekoita kerma ja maissijauhot sileäksi ja lisää kiehuvaan keittoon. Kiehuta n. 3 minuuttia.
  9. Mausta keitto. 
  10. Lisää siirappi jos haluat. 
Tarjoa esim foccasialeivän kanssa. Tai vaaleaa leipää. 

HUOM! Saatat joutua keittämään tuoretta ostettua lehtikaalta pidempään. Minulla omasta maasta hieman hentoa lehtikaalta. Minttu myös omasta maasta, joten senkin maku ostettaessa saattaa olla erilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti