Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

19.5.2016

Punakampelaa (ranskalaisessa)sinappikastikkeessa

3-4 annosta

400 g punakampelafileitä
1 tl suolaa

Kastike:
2½ dl kalalientä (kuutiosta)
1 dl ranskankermaa (smetanakin käy)
1 dl pieneksi hienonnettua purjosipulia
2 rkl vehnäjauhoja
½ dl maitoa (mantelimaito sopii)
2 rkl (ranskalaista) sinappia
½ tl suolaa

Valmistus:
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele fileitä nopeasti ja pyyhi kuivaksi, Asettele kalat leikkuulaudalle.
  3. Ripottele päälle suola.
  4. Kääri fileet rullalle ja laita voideltuun uunivuokaan.
Kastike:
  1. Kiehauta kattilassa kalaliemi, purjosipuli sekä ranskankerma.
  2. Sekoita suurusta varten maito ja vehnäjauhot.
  3. Vatkaa suurus liemen joukkoon, ja kiehuta n, 3 min.
  4. Mausta sinapilla ja suolalla.
  5. Kaada kastike kalarullien päälle
Peitä vuoka alumiinifoliolla ja keitä kalaa uunin alaosassa n. 25 minuuttia.
Voit ottaa lopuksi folion pois jos haluat pintaan hieman ruskeaa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti