Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

23.6.2017

Mansikkaleivokset

(8-10 kpl)

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 pss (80 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
½ dl maitoa

Täyte:
2 dl (laktoositon) vispi- tai kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
3 rkl sokeria
300 g mansikoita

Koristelu:
2 rkl mansikkahilloa
250-300 g mansikoita
hyytelösokeria
vettä tai punaista mehua
sitruunamelissaa

Valmistus:
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  2. Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe.
  3. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  4. Paista levyä 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
  5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi.
  6. Paloittele mansikat pieniksi paloiksi.
  7. Sekoita tuorejuusto hyvin kerman kanssa ja jalisää mansikat.
  8. Leikkaa jäähtynyt levy kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla.
  9. Levitä täyte tasaisesti kahteen väliin. Laita kevyt paino kakun päälle ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi.
  10. Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa ja koristele mansikkaviipaleilla.
  11. Valmista hyytelö hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä lusikalla tai pullasutilla  mansikoiden päälle.
  12. Anna pinnan hyytyä kylmässä 15 minuuttia.
  13. Leikkaa kakku leivoksiksi terävällä ohutteräisellä veitsellä.
  14. Voit halutessasi koristella vielä sitruunamelissalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti