Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 pss (80 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl maitoa
Täyte:
2 dl (laktoositon) vispi- tai kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
3 rkl sokeria
300 g mansikoita
Koristelu:
2 rkl mansikkahilloa
250-300 g mansikoita
hyytelösokeria
vettä tai punaista mehua
sitruunamelissaa
Valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe.
- Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
- Paista levyä 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
- Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi.
- Paloittele mansikat pieniksi paloiksi.
- Sekoita tuorejuusto hyvin kerman kanssa ja jalisää mansikat.
- Leikkaa jäähtynyt levy kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla.
- Levitä täyte tasaisesti kahteen väliin. Laita kevyt paino kakun päälle ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi.
- Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa ja koristele mansikkaviipaleilla.
- Valmista hyytelö hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä lusikalla tai pullasutilla mansikoiden päälle.
- Anna pinnan hyytyä kylmässä 15 minuuttia.
- Leikkaa kakku leivoksiksi terävällä ohutteräisellä veitsellä.
- Voit halutessasi koristella vielä sitruunamelissalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti