Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

31.1.2016

Saksanpähkinähyytelö

6-8 annosta

100 g saksanpähkinöitä
2 dl maitoa
4 munankeltuaista
1½ dl sokeria
4 liivatelehteä
2 munanvalkuaista
3 dl kuohukermaa
(n. 1 rkl tummaa kaakaojauhetta)

Koristeluun:
Saksanpähkinöitä
Suklaalehtiä, -sydämiä tai -lastuja

Valmistus:
1. Hienonna pähkinät hienoksi ja kiehauta ne maidossa. Jäähdytä!
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  (n.5 minuutiksi)
3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
5. Sekoita munavaahto pähkinämaitoon samalla sekoittaen.
6. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata varovasti kattilassa miedolla lämmöllä.
7. Lisää liivate sekoittaen munaseokseen.
8. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele seoksen joukkoon.
9. Lisää halutessasi lopuksi kaakaojauhe.
10. Jaa seos jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä muutama tunti kylmässä.

Koristele ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti