Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
½ dl maitorahkaa
n. 3 rkl vadelmahilloa
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
Vadelmahilloa
½ l vadelmia tai mustikoita
Kiillehyytelö pinnalle:
1 dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
1 dl kuohukermaa(nonparelleja
Valmistus:
- Vatkaa munat ja sikeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi puuharukalle samalla sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia
- Kuomoa pohjalevy sokeroidulle leivinpaperille.
- Vatkaa vaniljakstike vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon rahka, vadelmahillo sekä vanilliinisokeri.
- Jaa pohjalevy kahtia ja levitä täyte toisen puoliskon päälle.
- Käännä toinen pohjalevy täytteen päälle.
- Ota levystä muotilla sydämiä.
- Levitä sydämien päälle ohuesti vadelmahilloa ja lado (jäiset) marjat päälle.
- Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja pursota sydämien reunoille pieniä tähtiä.
- Valmista kiillehyytelö kiehauttamalla vesi ja lisäämällä siihen hyytelösokeri samalla sekoittaen.
- Levitä liemi voitelusiveltimellä tai varovasti pienellä lusikalla marjojen päälle.
- Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä nonparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti