100 g margariinia
1,5 dl sokeria (t.ruokosokeria)
4 rkl lupiinijauhoja
4 rkl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl grahamjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl rasvatonta maitoa (t. kaurajuomaa)
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunanmehua
3 tl vettä
Valmistus:
- Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita keskenään haalea vesi ja lupiinijauhot ja lisää rasva-sokerivaahtoon vatkaten. Jatka vatkaamista minuutin verran.
- Sekoita keskenään kuivat aineet.
- Lisää jauhoseos vuorotellen kaurajuoman kanssa seokseen. Älä enää vatkaa.
- Jaa taikina kahteentoista (12 kpl) isoon (Amerikan) muffinivuokaan.
- Paista 200 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia.
- Avaa uunin luukku hetkeksi ja anna leivonnaisten olla avonaisessa uunissa hetken, jottei ne lysähdä kasaan.
- Jäähdytä muffinit.
- Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja valuta leivonnaisten päälle. Ripottele pinnalle strösseleitä.
Katso täältä Lupiinijauhojen ravintosisältö! Lupiinijauho
Ekolosta ainakin voi tilata lupiinijauhoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti