Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

26.1.2014

Lupiinimuffinit

12 kpl
100 g margariinia
1,5 dl sokeria (t.ruokosokeria)
4 rkl lupiinijauhoja
4 rkl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl grahamjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl rasvatonta maitoa (t. kaurajuomaa)

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunanmehua
3 tl vettä

Valmistus:
  1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Sekoita keskenään haalea vesi ja lupiinijauhot ja lisää rasva-sokerivaahtoon vatkaten. Jatka vatkaamista minuutin verran.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet. 
  4. Lisää jauhoseos vuorotellen kaurajuoman kanssa seokseen. Älä enää vatkaa.
  5. Jaa taikina kahteentoista (12 kpl) isoon (Amerikan) muffinivuokaan.
  6. Paista 200 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia.
  7. Avaa uunin luukku hetkeksi ja anna leivonnaisten olla avonaisessa uunissa hetken, jottei ne lysähdä kasaan.
  8. Jäähdytä muffinit.
  9. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja valuta leivonnaisten päälle. Ripottele pinnalle strösseleitä.

    Katso täältä Lupiinijauhojen ravintosisältö! Lupiinijauho
    Ekolosta ainakin voi tilata lupiinijauhoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti