Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

4.9.2014

Etikkarouskut

2 l pieniä kangasrouskuja (voi käyttää vain lakkeja jos haluaa)

Puhdista rouskut ja ryöppää ne. (Keitä sieniä väljässä vedessä muutama minuutti. 4-5 l vettä sienikiloa kohden,
Kuori vaahto pinnalta. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet kylmällä vedellä.

Mausteliemi:

2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 laakerilehteä
5 kokonaista neilikkaa
10 maustepippuria

Valmistus:

1. Yhdistä mausteliemen ainekset ja keitä noin 10 minuuttia.
2. Lisää sienet ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Nosta sienet kuumennettuihin, pieniin lasitölkkeihin ja kaada päälle siivilöity liemi.
4. Sulje tölkit välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti