Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

13.10.2013

Hamppu-siemenleipä

(vuokaleipä)
2 l leipävuoka

2,5 dl vettä
3/4 pkt tuorehiivaa t. 1 pussi kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ - 3/4 dl hamppujauhoja
1 rkl chiasiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl vehnänalkioita
2 rkl vehnänleseitä
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl gojimarjoja
n. 4 dl sämpyläjauhoja (Myllyn paras)

Valmistus:
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se vehnäjauhojen joukkoon.
  2. Lisää suola, sokeri ja öljy.
  3. Lisää loput ainekset yllä olevassa järjestyksessä.
  4. Alusta taikina hyvin ja anna nousta liinan alla lämpimässä paikassa.
  5. Alusta taikinaa vielä pöydällä ja muotoile leipävuoan pituinen pitko.
  6. Nosta pitko vuokaan, älä painele.
  7. Anna nousta peitettynä leipävuoassa kaksinkertaiseksi.
  8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.
Huom! Hiivaa näinkin raskaassa taikinassa kannattaa käyttää hieman normaalia enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti