2 l leipävuoka
2,5 dl vettä
3/4 pkt tuorehiivaa t. 1 pussi kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ - 3/4 dl hamppujauhoja
1 rkl chiasiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl vehnänalkioita
2 rkl vehnänleseitä
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl gojimarjoja
n. 4 dl sämpyläjauhoja (Myllyn paras)
Valmistus:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se vehnäjauhojen joukkoon.
- Lisää suola, sokeri ja öljy.
- Lisää loput ainekset yllä olevassa järjestyksessä.
- Alusta taikina hyvin ja anna nousta liinan alla lämpimässä paikassa.
- Alusta taikinaa vielä pöydällä ja muotoile leipävuoan pituinen pitko.
- Nosta pitko vuokaan, älä painele.
- Anna nousta peitettynä leipävuoassa kaksinkertaiseksi.
- Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.
Huom! Hiivaa näinkin raskaassa taikinassa kannattaa käyttää hieman normaalia enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti