Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

17.11.2013

Charlotte Russe

Valmista 3-4 kananmunan kääretorttu karpalo- tai puolukkatäytteellä. Voit myös käyttää kaupan valmiita kääretorttuja.
Leikkaa kääretorttu n. 2:n cm viipaleiksi, ja vuoraa jokin kulho (n. 2 litraa) viipaleilla. Kulhon pohjalle voit laittaa talouskelmua jolloin kumoaminen on helpompaa.

Hyytelö:

7 liivatelehteä
5 dl vatkautuvaa kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
vajaa 1 rkl tummaa kaakaota
½-3/4 dl marjasosetta (puolukka tai karpalo)

Valmistus:
  1. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vettä saa olla runsaasti, n.1½ litraa.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
  3. Purista liivatelehdistä pois liotusvesi. Kiehauta 1 dl vettä, ja liuota liivatteet veteen.
  4. Kaada liivatevesi kermaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen, jotta ei synny paakkuja.
  5. Jaa kermavaahto kolmeen osaan:
    • mausta yksi osa marjasoseella (tai mehulla)
    • yksi osa kaakaojauheella ja sokerilla
    • yksi osa vanilja- ja tavallisella sokerilla
    6. Maista eri vaahdot ja mausta tarvittaessa lisää. Saavat olla aika voimakkaan makuisia.
    7. Laita eriväriset hyytelöt kerroksittain kääretortulla vuorattuun vuokaan. Järjestyksen voi valita itse.
    8. Peitä vuoka kannella tai kelmulla, ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, tai seuraavaan päivään.
    9. Kumoa charlotta tarjoiluvadille. Voit halutessasi koristella hedelmillä tai marjoilla ja kermavaahdolla.

Hyytelön voi pakastaa, mutta sen täytyy kuitenkin hyytyä ennen pakastusta.



Kauniimmankin kuvan olisi varmaan voinut ottaa, mutta aina tuntuu olevan kiire syömään. Varsinkin tätä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti