30 kpl
3 dl kaurahiutaleita (ei pika)
125 g voita (tai margariinia)
3 rkl vettä
1½ dl sokeria
1½ dl rusinoita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl hirvensarvensuolaa
Valmistus:
- Sulata rasva kuumaan veteen ja kaada neste kulhoon kaurahiutaleiden päälle.
- Sekoita joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 30:en osaan ja pyörittele käsissä pieniksi palloiksi.
- Laita pallot pellille leivinpaperille. Jätä leviämisvara!
- Paista 175 asteessa, uunin keskiosassa n. 15 minuuttia.
- Jäähdytä ritilällä.
Huom! Paistettaessa uunista saattaa tulla epäilyttävä haju johtuen hirvensarvensuolasta, mutta kuuluu asiaan. Leivonnaisissa se ei maistu, vaan ovat erittäin hyviä.
Hirvensarvensuolaa saa apteekista.
Pakkauksessa lukee: leivontaan, marjasadon suojaukseen linnuilta sekä akvaarion kypsytykseen. Eli muutakin käyttöä suolalle löytyy.
Hirvensarvensuolaa saa apteekista.
Pakkauksessa lukee: leivontaan, marjasadon suojaukseen linnuilta sekä akvaarion kypsytykseen. Eli muutakin käyttöä suolalle löytyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti