Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

29.9.2013

Rusinaiset kaurakakut

 Helppoja ja nopeita valmistaa!

30 kpl
3 dl kaurahiutaleita (ei pika)
125 g voita (tai margariinia)
3 rkl vettä
1½ dl sokeria
1½ dl rusinoita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl hirvensarvensuolaa

Valmistus:

  1. Sulata rasva kuumaan veteen ja kaada neste kulhoon kaurahiutaleiden päälle.
  2. Sekoita joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 30:en osaan ja pyörittele käsissä pieniksi palloiksi.
  4. Laita pallot pellille leivinpaperille. Jätä leviämisvara!
  5. Paista 175 asteessa, uunin keskiosassa n. 15 minuuttia.
  6. Jäähdytä ritilällä.
Huom! Paistettaessa uunista  saattaa tulla epäilyttävä haju johtuen hirvensarvensuolasta, mutta kuuluu asiaan. Leivonnaisissa se ei maistu, vaan ovat erittäin hyviä. 

Hirvensarvensuolaa saa apteekista.
Pakkauksessa lukee: leivontaan, marjasadon suojaukseen linnuilta sekä akvaarion kypsytykseen. Eli muutakin käyttöä suolalle löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti