Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

22.10.2012

Piparjuuriseiti

Minun paistoksessani ei ole korppujauhoja eikä voinokareita pinnalla. - vähemmän kaloreita, mutta ei niin hyvä kuitenkaan. Kuvassa puoli annosta.

4-6 annosta

800 g pakasteseitiä
1 iso sipuli
1½ - 2 tl suolaa
1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä tai ½ tl kuivattua
1 rkl piparjuurta putkilosta (tai saman verran tuoretta raasteena)
4 rkl majoneesia
1½ rkl sinappia
1½ rkl maitoa
2 rkl korppujauhoja
muutama nokare voita

Valmistus:
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista kevyesti pannulla.
  2. Laita sipuli voidellun uuninkestävän vuoan pohjalle.
  3. Laita kalapalat sipulin päälle ja ripottele suolaa päälle.
  4. Sekoita tilli ja piparjuuri, ja ripottele kalan päälle. Tämä käy ehkä helpoimmin sormin.
  5. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään, lisää maito ja kaada seos vuokaan kalan päälle.
  6. Ripottele päälle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
  7. Paista uunin keskitasossa, 225 asteessa, noin ½ tuntia. (jos käytät jäistä kalaa paista 45 minuuttia ja 200 asteessa.
  8. Tämän kanssa sopii erinomaisesti punajuurisalaatti. Ja toki myös keitetyt  perunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti