4-6 annosta
800 g pakasteseitiä
1 iso sipuli
1½ - 2 tl suolaa
1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä tai ½ tl kuivattua
1 rkl piparjuurta putkilosta (tai saman verran tuoretta raasteena)
4 rkl majoneesia
1½ rkl sinappia
1½ rkl maitoa
2 rkl korppujauhoja
muutama nokare voita
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista kevyesti pannulla.
- Laita sipuli voidellun uuninkestävän vuoan pohjalle.
- Laita kalapalat sipulin päälle ja ripottele suolaa päälle.
- Sekoita tilli ja piparjuuri, ja ripottele kalan päälle. Tämä käy ehkä helpoimmin sormin.
- Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään, lisää maito ja kaada seos vuokaan kalan päälle.
- Ripottele päälle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
- Paista uunin keskitasossa, 225 asteessa, noin ½ tuntia. (jos käytät jäistä kalaa paista 45 minuuttia ja 200 asteessa.
- Tämän kanssa sopii erinomaisesti punajuurisalaatti. Ja toki myös keitetyt perunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti