Torttulevy:
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
½ pss (1,5 dl) Mariannerouhetta (Mariannecrush)
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl (½prk) maitorahkaa
3 rkl sokeria
Valmistus:
Pohjan valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
- Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti öljyllä.
- Levitä taikina paperille pellin päälle.
- Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 7 minuuttia.
- Kumoa kypsä torttu puhtaan kangaspyyhkeen päälle, jolloin torttuun tulee kaunis sileä pinta.
- Anna jäähtyä ja siirrä voi- tai leivinpaperin päälle
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, mariannerouhe ja sokeri.
- Levitä täyte torttulevylle ja kääri rullalle.
- Säilytä torttua saumakohta alaspäin.
- Anna makujen hieman tasaantua viileässä ennen tarjoilua.
- Voit koristella tortun kermalla ja suklaalastuilla, tai kesällä vaikkapa mansikoilla .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti