Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

14.10.2012

Mariannen unelmatorttu

Tää on vanha ohje ja kaikkien herkkua. Tästä tortusta tuli hieman hapanleivän näköinen, mutta toivottavasti se ei haittaa. Minä kumosin kiireessäni pohjan suoraan leivinpaperille jolloin pinnasta tuli melko ruma:( En muistanut myöskään voidella paperia öljyllä jolloin pinta meni hieman rikki:( Eli lähes kaikki virheet tuli tänään tehtyä:) Ei saisi olla kiire leivonnassa!

Torttulevy:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
½ pss (1,5 dl) Mariannerouhetta (Mariannecrush)
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl (½prk) maitorahkaa
3 rkl sokeria

Valmistus:

Pohjan valmistus:
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
  3. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti öljyllä.
  5. Levitä taikina paperille pellin päälle.
  6. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 7 minuuttia.
  7. Kumoa kypsä torttu puhtaan kangaspyyhkeen päälle, jolloin torttuun tulee kaunis sileä pinta.
  8. Anna jäähtyä ja siirrä voi- tai leivinpaperin päälle
Täytteen valmistus:
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, mariannerouhe ja sokeri.
  2. Levitä täyte torttulevylle ja kääri rullalle.
  3. Säilytä torttua saumakohta alaspäin.
  4. Anna makujen hieman tasaantua viileässä ennen tarjoilua.
  5. Voit koristella tortun kermalla ja suklaalastuilla, tai kesällä vaikkapa mansikoilla .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti