½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1-2 tippaa karvasmanteliöljyä
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 3/4 dl kaurahiutaleita
Koristeluun:
50 g suklaata
hopeisia suklaakuulia
Valmistus:
- Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää muna vatkaten.
- Lisää vaniljasokeri ja karvasmanteliöljy puuhaarukalla sekoittaen.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, suola ja kaurahiutaleet ja sekoita taikinaan.
- Jaa taikina 25-30 osaan ja pyörittele palloiksi.
- Paista uunin yläosassa 175 asteessa n.10 minuuttia
- Anna kakkujen jäähtyä jonkin verra.
- Sulata suklaa esim. pakastepussissa kuumassa vedessä ja pursota pikkuleipien keskelle suklaata.
- Koristele hopekuulilla. (kaupoissa löytyy myös pehmeitä, hieman litteitä, suklaalla täytettyjä hopearakeita, jotka ovat hampaille ystävällisempiä kuin kovat pyöreät kuulat!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti