Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

23.11.2012

Hopeasomisteiset kaurakakut

125 g voita
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1-2 tippaa karvasmanteliöljyä
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 3/4 dl kaurahiutaleita

Koristeluun:
50 g suklaata
hopeisia suklaakuulia

Valmistus:
  1. Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää muna vatkaten.
  3. Lisää vaniljasokeri ja karvasmanteliöljy puuhaarukalla sekoittaen.
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, suola ja kaurahiutaleet ja sekoita taikinaan.
  5. Jaa taikina 25-30 osaan ja pyörittele palloiksi.
  6. Paista uunin yläosassa 175 asteessa n.10 minuuttia
  7. Anna kakkujen jäähtyä jonkin verra.
  8. Sulata suklaa esim. pakastepussissa kuumassa vedessä ja pursota pikkuleipien keskelle suklaata.
  9. Koristele hopekuulilla. (kaupoissa löytyy myös pehmeitä, hieman litteitä, suklaalla täytettyjä hopearakeita, jotka ovat hampaille ystävällisempiä kuin kovat pyöreät kuulat!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti