Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

25.11.2015

Joulutortut



Rahkavoitaikina:
250 g margariinia tai voita
1 prk (2 dl) maitorahkaa
4 dl (250 g) vehnäjauhoja
Täyte:
Torttutäytettä (luumusosetta)
Koristeluun:
Tomusokeria

Valmistus:
1. Nypi rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää rahka ja vaivaa tasaiseksi.
3. Anna taikinan levätä kylmässä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
5. Kaaviloi voitakina jauhotetulla työpöydällä suorakaiteen muotoiseksi n. ½ cm:n
paksuiseksi levyksi.
6. Tee esim. leivinpaperista itsellesi "muotti" jonka avulla leikkaat taikinan neliöiksi. Itse käytän mittapaperin leveytenä n. 8 cm.
7. Leikkaa torttuihin sakarat joko taikinapyörällä tai veitsellä.
8. Täytä tortut luumusoseella ja käännä sakarat täytteen päälle. Voit kostuttaa yhteen liitettäviä osia vedellä, jotta ne pysyvät paremmin kiinni.
9. Voitele tortut munalla ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti