On monen vieraan mielestä ollut liian hyvää!! :)
Pohja:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kuumaa vettä
- 100 g tummaa suklaata
- 1 tlk (250g) maitorahkaa (tai puolet maustamatonta Hovi-sulatejuustoa)
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl appelsiinimehua
- (1 tl appelsiinin raastettua kuorta)
- 2 banaania
- 3 dl kuohukermaa
- n.1½ dl appelsiininmehua
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl sokeria
- kaakaon makuisia kakunkoristeita, nonparelleja, suklaalastuja tms oman makusi mukaan
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe.
- Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. (puuhaarukalla sekoittaen)
- Lisää lopuksi kuuma vesi ohuena nauhan samalla sekoittaen esim. puuhaarukalla
- Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun n. 2 litran vuokaan.
- Paista 175 asteessa, uunin alaosassa, n. 35 minuuttia.
- Rouhi suklaa karkeahkoksi rouheeksi.
- Sekoita rahka (juusto), sokeri ja mehu keskenään.
- Voit maustaa appelsiinin kuorella.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteeseen.
- Lisää joukkoon suklaarouhe.
Viipaloi banaanit.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta pohjalevy appelsiininmehulla (n 2 rkl jokaiselle osalle)
- Laita puolet täytteestä pohjan päälle ja levitä banaaniviipaleet päälle.
- Kostuta seuraava levy ja laita päälle loput täytteestä ja banaaniviipaleet.
- Kostuta päällimmäinen levy altapäin ja aseta kakun päälle.
- Anna kakun vetäytyä viileässä muutama tuntu tai seuraavaan päivään.
- Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja kaakaojauhot siivilän läpi.
- Levitä kuorrutus kakulle ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti