Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

19.12.2010

Ravintola Segramin leipä

(Saaristolaisleipä)
Sain tämän ohjeen ravintola Segramista Ahvenanmaalta,
ja sen jälkeen olen tätä ainakin jouluksi tehnyt.


1 l piimää
2 dl tummaa siirappia
6,5 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisrouhetta
2 dl auringonkukan siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl taateleita
1 dl puolukkahilloa tai survottuja puolukoita sokerin kanssa
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa

Valmistus:
  1. Laita uuni 175 asteeseen.
  2. Hienonna taatelit karkeaksi rouheeksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa.
  4. Vuoraa leivinpaperilla 2 pitkänomaista 1,5 litran leipävuokaa.
  5. Kaada taikina vuokiin.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 1,5 tuntia

    Anna leivän "levätä" peitettynä seuraavaan päivään, jolloin maku vain paranee.

    Leivät ennen paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti