Sain tämän ohjeen ravintola Segramista Ahvenanmaalta,
ja sen jälkeen olen tätä ainakin jouluksi tehnyt.
1 l piimää
2 dl tummaa siirappia
6,5 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisrouhetta
2 dl auringonkukan siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl taateleita
1 dl puolukkahilloa tai survottuja puolukoita sokerin kanssa
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
Valmistus:
- Laita uuni 175 asteeseen.
- Hienonna taatelit karkeaksi rouheeksi.
- Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa.
- Vuoraa leivinpaperilla 2 pitkänomaista 1,5 litran leipävuokaa.
- Kaada taikina vuokiin.
- Paista uunin alimmalla tasolla 1,5 tuntia
Anna leivän "levätä" peitettynä seuraavaan päivään, jolloin maku vain paranee.
Leivät ennen paistamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti