Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

14.10.2010

Yrttinen sienikeitto (suppilovahvero)

n. 1 litra suppilovahveroita (n. 2 dl kuivattuja)
1-2 sipulia
2 rkl voita (tai öljyä)
3 rkl vehnäjauhoja
n. 5-8 dl vettä
1 (2) kasvisliemikuutio
mustapippuria
rakuunaa
timjamia
kirveliä 

n. 100 g tuorejuustoa tai 1-2 prk smetanaa (tai molempia)
basilikaa
(juuston tai smetanan tilalla voi käyttää myös n.2 dl (Planti cooking original) kaurakermaa)
Veden määrä riippuu siitä hahdutatko ensin vettä tuoreista sienistä vai käytätkö esim. kuivattuja. Aloita pienestä määrästä. Liota kuitenkin kuivattuja sieniä ensin pieness määrässä vettä.

Valmistus:
  1. Jos käytät tuoreita sieniä voit kypsentää niitä omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
  2. Hienonna sienet ja sipuli
  3. Freesaa kattilassa, öljyssä, sipulit ja sienet 
  4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sen jäkeen vesi samalla sekoittaen.
  5. Mausta keitto ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia
  6. Tarkista maku ja lisää tuorejuusto tai smetana. (tai kerma)
  7. Lisää pinnalle tuoretta basilikaa.
    Tää on sitten aivan ihanaa keittoa!! Älä vain jätä rakuunaa pois!!
Huom! Jos käytät kermaa, voit tehdä kermasta ja vehnäjauhoista suuruksen ja suurustaa keiton lopuksi ja hauduttaa vielä muutaman minuutin. 


tässä toinen ohje: 
https://markettaisoherranen.blogspot.com/2009/03/suppilovahverokeitto.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti