Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

20.7.2010

Mansikkakakku

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl kinuskikastiketta
n. 2 dl mansikkahilloa
n. 2 dl mansikkaviipaleita
(sokeria)

Kostutus:1,5 dl maitoa
1½ tl vaniljasokeria

Koristeluun:
2,5 dl kuohukermaa
n. 1 tl vaniljasokeria
n.1 rkl sokeria
2-3 dl kauniita tuoreita mansikoita

Kiille:
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Valmistus:
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
  3. Siivilöi jauhot vaahtoon haarukkavatkaimella sekoittaen .
  4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 30 min.
Täyttäminen:
  1. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  2. Mausta kerma kinuskikastikkeella (ja sokerilla) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  3. Jaa täytteen kerma kolmeen osaan.
  4. Kostuta kakun alimmainen kerros maidolla. Laita päälle mansikkahilloa ja tuoreita mansikka viipaleita.
  5. Levitä mansikoiden päälle kinuskikermavaahtoa.
  6. Täytä toinen väli samalla tavalla.
  7. Kostuta päällimmäinen kerros altapäin ja laita kakun päälle.
  8. Peitä kakun pinta lopulla (1/3) kinuskikermavaahdolla.
Koristelu:
Vatkaa koristelun kerma vaahdoksi, mausta ja koristele kakku mansikoilla ja kermavaahdolla. (Katso kuva: Jos koristelet kuvan osoittamalla tavalla, aloita mansikoiden latominen ulkoreuasta.)

Kiille/Hyytelö:
Valmista hyytelö pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele ohut kerros hyytelöä mansikoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti