1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl kinuskikastiketta
n. 2 dl mansikkahilloa
n. 2 dl mansikkaviipaleita
(sokeria)
Kostutus:1,5 dl maitoa
1½ tl vaniljasokeria
Koristeluun:
2,5 dl kuohukermaa
n. 1 tl vaniljasokeria
n.1 rkl sokeria
2-3 dl kauniita tuoreita mansikoita
Kiille:
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
Valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- Siivilöi jauhot vaahtoon haarukkavatkaimella sekoittaen .
- Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.
- Paista 200 asteessa kypsäksi n. 30 min.
- Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
- Mausta kerma kinuskikastikkeella (ja sokerilla) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Jaa täytteen kerma kolmeen osaan.
- Kostuta kakun alimmainen kerros maidolla. Laita päälle mansikkahilloa ja tuoreita mansikka viipaleita.
- Levitä mansikoiden päälle kinuskikermavaahtoa.
- Täytä toinen väli samalla tavalla.
- Kostuta päällimmäinen kerros altapäin ja laita kakun päälle.
- Peitä kakun pinta lopulla (1/3) kinuskikermavaahdolla.
Vatkaa koristelun kerma vaahdoksi, mausta ja koristele kakku mansikoilla ja kermavaahdolla. (Katso kuva: Jos koristelet kuvan osoittamalla tavalla, aloita mansikoiden latominen ulkoreuasta.)
Kiille/Hyytelö:
Valmista hyytelö pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele ohut kerros hyytelöä mansikoiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti