Gluteenijauhoja saat esim täältä:
Ekokauppa Ekolo
Seitan:
2,5 dl gluteenijauhoja
1,25 dl gramjauhoja (kikhernejauho)
½ tl rosmariinia tai 1 tl savupaprikajauhetta
2 tl soijakastiketta
1,5 dl vettä
Mausteliemi:
7 dl vettä
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
2 tl soijakastiketta
1 tl rosmariinia tai nestesavua
1 maustemitallinen (1 ml) neilikkaa
½ tl juustokuminaa (jeeraa)
½ tl korianteria
1 maustemitallinen muskottipähkinää
1/4 tl chilrouhetta
1 tl paprikajauhetta
5 kokonaista kardemummaa (kuorittuna)
1 kanelitanko
2 valkosipulin kynttä viipaleina
1 sipuli lohkoina
1 rkl oliiviöljyä
n. ½ tl mustapippurirouhetta
Kastike:
2 dl esim. Kaslink AITO kauraruoka (tai jokin muu vegaani kerma)
1 rkl maissijauhoja (vehnäjauhoja)
Valmistus:
- Sekoita seitanin kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi. Vaivaa taikinaa parisen minuuttia ja muotoile sitten pötköksi leikkulaudalle.
- Leikka seitanista 12 viipaletta ja puolita jokainen viipale.
- Sekoita mausteliemen ainekset sekaisin uunivuoassa ja laita seitanpalaset liemeen.
- Hauduta 175 asteisessa uunissa, alatasolla n. 1½ tuntia
- Kääntele palasia välillä ainakin kerran.
- Voit tarjota tällaisenaan ("Karjalanpaistina") tai tehdä liemestä kastikkeen. Ylempi kuva.
- Ota seitanpalaset liemestä, ja siivilöi liemi kattilaan.
- Valmista kermasta ja maissijauhoista suurus ja lisää liemeen samalla vispaten.
- Keitä n. muutama minuutti
- Voit maustaa kastiketta tarvittaessa.
- Laita seitanpalaset kastikkeeseen ja kuumenna
- (Lisää nestettä tarvittaessa)
Lisänä riisiä ja esim. appelsiini-porkkanaraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti